From OpenSimulator

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(Using OpenSimulator)
(OpenSimulator gebruiken)
Line 26: Line 26:
  
 
=== OpenSimulator gebruiken ===
 
=== OpenSimulator gebruiken ===
De snelste manier om met OpenSimulator te beginnen is de creatie van een account op [http://osgrid.org OSGrid], Hierna download u de [http://opensim-viewer.sourceforge.net/ Hippo Viewer] of [http://secondlife.com/support/downloads.php Linden Lab's Second Life viewer] (of andere soortgelijke viewers) om verbinding op te zetten met OSGrid.  Deze stappen zullen niet langer dan 10 minuten van uw tijd vragen, maar geeft u wel een voorproefje van hoe OpenSimulator eruit ziet en kan.
+
De snelste manier om met OpenSimulator te beginnen is de creatie van een account op [http://osgrid.org OSGrid], Hierna download u de [http://opensim-viewer.sourceforge.net/ Hippo Viewer] of [http://secondlife.com/support/downloads.php Linden Lab's Second Life viewer] (of andere soortgelijke viewers) om verbinding op te zetten met OSGrid.  Deze stappen zullen niet langer dan 10 minuten van uw tijd vragen, maar geeft u wel een voorproefje van wat OpenSimulator kan voor de eindgebruiker.
  
 
U kunt tevens, naast OSGrid, gebruik maken van vele andere [[Grid_List|public grids]] op het internet.
 
U kunt tevens, naast OSGrid, gebruik maken van vele andere [[Grid_List|public grids]] op het internet.
 
 
Of u kunt een simpele standalone OpenSim  opzetten op uw Desktop, om zo de mogelijkheden te ervaren.
 
Of u kunt een simpele standalone OpenSim  opzetten op uw Desktop, om zo de mogelijkheden te ervaren.
 
[http://www.youtube.com/watch?v=ZcR7Jcar_8k Hier is een uitleg welke laat zien hoe u Opensimulator installeerd en draait in stand-alone modus.].
 
[http://www.youtube.com/watch?v=ZcR7Jcar_8k Hier is een uitleg welke laat zien hoe u Opensimulator installeerd en draait in stand-alone modus.].

Revision as of 08:12, 16 August 2009


Attentie We hebben the 'main source repository' gemigreerd naar git. Het merendeel van de Engelse dosumentatie is geupdated, maar andere talen kunnen mogelijk nog ochterlopen. Bekijk Using_Git (Engels document) voor meer informatie.

Wat is OpenSimulator?

Image of past Moment:
Opensimulator Community Conference 2013
Downloads:

Windownload.png Binaries Zip (0.9.1.1)
Linuxdownload.png Binaries Tarball (0.9.1.1)
Windownload.png Source Zip (0.9.1.1)
Linuxdownload.png Source Tarball (0.9.1.1)
Download.png Diva distro (0.9.1.1). Binary, all OSs

sha1 hashes

Other downloads may be found at either the Download page, or the OpenSim Release Repository

OpenSimulator is een 3D Applicatie Server. Het kan worden toegepast om een virtuele omgeving (of wereld) op te zetten, welke benaderd kan worden door een diversiteit aan clients dmv diverse protocollen. OpenSimulator staat u toe om uw omgeving the ontwikkelen gebruik makend van de technologieen waarmee u het best werkt - We hebben het ontworpen opdat deze gemakkelijk uit te breiden is middels loadable modules, om zo volledige eigen configuraties op te zetten. OpenSimulator is uitgegeven onder de BSD License, welke het zowel opensource maakt, alswel commercieel gebruiksvriendelijk om de code te gebruiken in commerciele produkten.

Direkt mogelijk na installatie, kan OpenSimulator gebruikt worden om virtuele omgevingen te simuleren vergelijkbaar met Second Life™ (inclusief client compatibiliteit). Andere omgevingen, protocollen en mogelijkheden zijn ondersteund via add on modulen. Voor een lijst van beschikbare modulen, bezoekt u onze forge site.

Alhoewel OpenSimulator nog steeds als alpha software beschouwd wordt, doen veel mensen er toch al spannende dingen mee.

Mogelijkheden

Ook al is OpenSimulator relatief jonge software, het heeft al veel nuttige mogelijkheden

  • Ondersteund creatie van meerdere 'werelden' in een enkele applicatie.
  • Ondersteund meerdere clients and protocollen - verbind naar dezelfde wereld op hetzelfde moment middels meerdere protocollen.
  • Uitgebreide beschikbaarheid voor aanpassing van uw avatar, met aangepaste kleren, skins en gedragen objecten.
  • Realtime Physics Simulatie, maak keuze uit meerdere engines zoals ODE, PhysX, Bullet en meer.
  • De mogelijkheid om in real time objecten te maken in uw wereld(en), middels de world building tools. Wat u ziet, zien anderen.
  • Binnen de wereld kunt u doen aan applicatie ontwikkeling gebruikmakend van verschillende talen, zoals: LSL/OSSL, C#, JScript en VB.NET

OpenSimulator gebruiken

De snelste manier om met OpenSimulator te beginnen is de creatie van een account op OSGrid, Hierna download u de Hippo Viewer of Linden Lab's Second Life viewer (of andere soortgelijke viewers) om verbinding op te zetten met OSGrid. Deze stappen zullen niet langer dan 10 minuten van uw tijd vragen, maar geeft u wel een voorproefje van wat OpenSimulator kan voor de eindgebruiker.

U kunt tevens, naast OSGrid, gebruik maken van vele andere public grids op het internet. Of u kunt een simpele standalone OpenSim opzetten op uw Desktop, om zo de mogelijkheden te ervaren. Hier is een uitleg welke laat zien hoe u Opensimulator installeerd en draait in stand-alone modus..

Running your own OpenSimulator

If you are interested in running your own OpenSimulator server, to host your own 3D environments you'll want to check out the following links:

Participating in the OpenSimulator Community

OpenSimulator is an open source project, and is powered by the community members that devote time and energy to the effort. There are many ways to participate and contribute to the community:

UNIQ589101323bd2e9e-cleanpage-00000000-QINU

Personal tools
General
About This Wiki