Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0008641opensim[GRID] Robust Serverpublic2020-01-15 12:182020-03-19 08:44
Reportersebastian 
Assigned Totampa 
PriorityhighSeverityminorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionno change required 
Platformneverworld OSWindows 10 1903 x64OS Version0.9.1.0
Product Version0.9.1.0 
Target VersionFixed in Version 
Summary0008641: console loads like normal
Descriptionserver loads and everything seems normal all ports have been checked and our presence in the world is established my elf and a few others have tried tping to the sim and we get this error...

 INITIALIZATION COMPLETE FOR minimadman - LOGINS ENABLED
13:52:38 - [SCENE COMMUNICATION SERVICE]: Informing 0 neighbours that region minimadman is up
13:53:49 - [LAND HANDLER]: Got request for land data at 128, 128 for region 10973126047766272
13:53:49 - [LAND IN CONNECTOR]: GetLandData for 10973126047766272. Count = 1
13:53:49 - [LAND IN CONNECTOR]: Found region to GetLandData from
13:53:49 - [SCENE]: returning land for 128,128
13:53:52 - [BASE HTTP SERVER]: HandleRequest() threw exception System.FormatException: Input string was not in a correct format.
   at System.Number.ParseSingle(String value, NumberStyles options, NumberFormatInfo numfmt)
   at OpenMetaverse.Vector3.Parse(String val)
   at OpenSim.Server.Handlers.Simulation.AgentHandler.DoQueryAccess(Hashtable request, Hashtable responsedata, UUID agentID, UUID regionID)
   at OpenSim.Server.Handlers.Simulation.AgentHandler.Handler(Hashtable request)
   at OpenSim.Framework.Servers.HttpServer.BaseHttpServer.HandleContentVerbs(OSHttpRequest request, OSHttpResponse response)
   at OpenSim.Framework.Servers.HttpServer.BaseHttpServer.HandleHTTPRequest(OSHttpRequest request, OSHttpResponse response)
   at OpenSim.Framework.Servers.HttpServer.BaseHttpServer.HandleRequest(OSHttpRequest request, OSHttpResponse response)

13:53:52 - [LAND HANDLER]: Got request for land data at 136, 128 for region 10973126047766272
13:53:53 - [LAND IN CONNECTOR]: GetLandData for 10973126047766272. Count = 1
13:53:53 - [LAND IN CONNECTOR]: Found region to GetLandData from
13:53:53 - [SCENE]: returning land for 136,128
Region (minimadman) #

Steps To Reproducetried using different routers and different configurations using 0.0.0.0 as opposed to internal ip and even used fix listed for similar situation was getting the code before any tps were attempted but after implementing fix it only happens during tp now
Additional Informationcan log into sim and cant to tp it but can log in to other sims and other locations. working with static ip and port is set to 9000 had provider do port forwarding in accordance to console configuration

please forgive me if I posted this wrong and I am not asking in a manner in which it makes more sense than the way I am describing it's my first time using this and asking for help thanking you all in advance
TagsNo tags attached.
Git Revision or version number
Run ModeStandalone (1 Region)
Physics EngineBulletSim
Script EngineXEngine
EnvironmentUnknown
Mono VersionNone
Viewer
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0036054)
tampa (reporter)
2020-01-15 12:25

Internal IP is used for NAT routing, for example 192.168.1.3, if you do not have the simulator behind NAT it should be 0.0.0.0

For the external IP you can use either the real WAN address of your network/system or if there is no NAT or other routing the SYSTEMIP variable works too.

Other causes for this include bad region names with special characters in it, bad configuration of service connectors etc

With "presence in the world" what do exactly do you mean? Is this a region connected to a grid or a standalone?

Have you tried logging in directly to the region from the viewer login rather than teleport? Does the error occur there as well?
(0036055)
sebastian (reporter)
2020-01-15 12:48

its a region connected to a grid
(0036056)
sebastian (reporter)
2020-01-15 12:50

and yes I have tried logging in that way that when the error occurs haven't tried tping there from another sim once I am able to log in
(0036057)
sebastian (reporter)
2020-01-15 12:55

when I try the 0.0.0.0 and setting external to system it says teleport failed and service request failed unable to connect to the remote server
(0036058)
BillBlight (developer)
2020-01-15 13:50

you need to make sure you have the correct ports forwarded in your router, and any software firewall on the PC ..


External IP should be your real world IP , the external address of your router.
(0036061)
UbitUmarov (administrator)
2020-01-16 04:37

that seems to be a Culture issue, somehow still present on you setup
( this means use of comma as decimal separator instead of dot)
(0036293)
tampa (reporter)
2020-03-19 08:44

Configuration issue, reopen if actual bug.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2020-01-15 12:18 sebastian New Issue
2020-01-15 12:25 tampa Note Added: 0036054
2020-01-15 12:42 sebastian Additional Information Updated View Revisions
2020-01-15 12:48 sebastian Note Added: 0036055
2020-01-15 12:50 sebastian Note Added: 0036056
2020-01-15 12:55 sebastian Note Added: 0036057
2020-01-15 13:50 BillBlight Note Added: 0036058
2020-01-16 04:37 UbitUmarov Note Added: 0036061
2020-03-19 08:44 tampa Note Added: 0036293
2020-03-19 08:44 tampa Status new => resolved
2020-03-19 08:44 tampa Resolution open => no change required
2020-03-19 08:44 tampa Assigned To => tampa


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker