Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0008571opensim[GRID] Robust Serverpublic2019-08-02 22:082019-08-25 21:58
Reportereaglewealth 
Assigned To 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityunable to reproduce
StatusnewResolutionopen 
PlatformWindowsOSWindows Server 2016OS VersionServer 2016
Product Version0.9.0.1 
Target VersionFixed in Version 
Summary0008571: Unable to teleport to regions after create new regions
DescriptionHi i was using opensimulator 9.0 and everything seems good with no issues.

So I was to try to use opensimulator 9.0.1 and boot up robust ok and then boot opensim.exe and then i try to teleport to Welcome region and unable to with saying "Teleport Failed" and i get this message.

17:52:04 - [BASE HTTP SERVER]: HandleRequest() threw exception System.FormatException: Input string was not in a correct format.
   at System.Number.ParseSingle(String value, NumberStyles options, NumberFormatInfo numfmt)
   at OpenMetaverse.Vector3.Parse(String val)
   at OpenSim.Server.Handlers.Simulation.AgentHandler.DoQueryAccess(Hashtable request, Hashtable responsedata, UUID agentID, UUID regionID)
   at OpenSim.Server.Handlers.Simulation.AgentHandler.Handler(Hashtable request)
   at OpenSim.Framework.Servers.HttpServer.BaseHttpServer.HandleContentVerbs(OSHttpRequest request, OSHttpResponse response)
   at OpenSim.Framework.Servers.HttpServer.BaseHttpServer.HandleRequest(OSHttpRequest request, OSHttpResponse response)
Steps To ReproduceI had tried to fix base url in opensim.ini but no solution but still come up with that handler request error above.

I have no idea why it a bug and when using opensimulator 9.0 is perfectly fine with no problem teleport to any regions.
TagsNo tags attached.
Git Revision or version number9.0.1
Run Mode Grid (Multiple Regions per Sim)
Physics EngineBulletSim
EnvironmentMono / Windows
Mono VersionNone
ViewerFirestorm 6.0.2
Attached Files

- Relationships
related to 0008570resolvedMonamusa Kaliopov Teleport per MAP not works 

-  Notes
(0035551)
UbitUmarov (administrator)
2019-08-05 03:43

did you update to .net4.8 ?
(0035552)
eaglewealth (reporter)
2019-08-07 23:23

Hi Ubit yes i may have to update to .NET 4.8 as i found out i still had 4.0.
(0035554)
BillBlight (developer)
2019-08-08 15:56

This was an issue with .NET 4.8 there is a fix in current master code ..
(0035555)
aiaustin (developer)
2019-08-09 01:18
edited on: 2019-08-09 08:33

I see you reported this issue as on Windows Server 2016, but for others note also that updating to Windows 10 version 1903 includes an update to .NET 4.8.

As Bill says, the current dev master includes a fix or look at the temporary solution by including a line in the <runtime> section of the .config files to use legacy Just-In-Time (JIT) compiler, as described in Mantis 8549...

http://opensimulator.org/mantis/view.php?id=8549#c35475 [^]

(0035558)
UbitUmarov (administrator)
2019-08-09 03:20
edited on: 2019-08-09 03:27

The issue is with .net framework 4.8, and that may be present in several version of windows, not just windows 10 build version 1903

but the workaround Ai mention, may work.

(0035568)
eaglewealth (reporter)
2019-08-12 00:22

well i found out it said .NET 4.8 already installed in Windows server 2016. The grid running on Windows server 2016 not Windows 10.
(0035569)
BillBlight (developer)
2019-08-12 00:24

The OS does not really matter the issue is with .NET 4.8 Should be fixed in current master code ... Or you can see the temp fix here ..

http://opensimulator.org/mantis/view.php?id=8549#c35475 [^]
(0035611)
eaglewealth (reporter)
2019-08-25 21:58
edited on: 2019-08-25 22:00

Bill I'm not sure about current master code. I did added those lines for opensim.exe.config and opensim32.exe.config but still when tp to region not always go there easily but i can still see some say handlerequest error.

So that mean i cannot use opensimulator 9.0.1 and or nani opensimulator 9.0.1 as I'm stuck at opensimulator 9.0 that mean slow loading mesh avatars longer but everything else rezzed well.
With Nani Opensimulator is great to load mesh avatar quickly but i can't have it with those handlerequest errors.


- Issue History
Date Modified Username Field Change
2019-08-02 22:08 eaglewealth New Issue
2019-08-05 03:43 UbitUmarov Note Added: 0035551
2019-08-07 23:23 eaglewealth Note Added: 0035552
2019-08-08 15:56 BillBlight Note Added: 0035554
2019-08-08 18:50 BillBlight Relationship added related to 0008570
2019-08-09 01:18 aiaustin Note Added: 0035555
2019-08-09 01:20 aiaustin Note Edited: 0035555 View Revisions
2019-08-09 01:21 aiaustin Note Edited: 0035555 View Revisions
2019-08-09 03:20 UbitUmarov Note Added: 0035558
2019-08-09 03:27 aiaustin Note Edited: 0035558 View Revisions
2019-08-09 08:33 aiaustin Note Edited: 0035555 View Revisions
2019-08-12 00:22 eaglewealth Note Added: 0035568
2019-08-12 00:24 BillBlight Note Added: 0035569
2019-08-25 21:58 eaglewealth Note Added: 0035611
2019-08-25 22:00 eaglewealth Note Edited: 0035611 View Revisions


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker