Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0007732opensim[REGION] OpenSim Corepublic2015-10-26 12:572017-11-08 23:14
ReporterVerwijs 
Assigned To 
PriorityhighSeveritymajorReproducibilityalways
StatusnewResolutionopen 
PlatformWindows 7OSWindows 7 Home Premium x64 OS Version6.1.7601 SP1
Product Versionmaster (dev code) 
Target VersionFixed in Version 
Summary0007732: on startup, default avatar assets can't be loaded... (skin,shape,cloth)
Description
70b681d21ea5e93f2af80aac854672a353ab8774 - refs/remotes/origin/master


20:24:51 - [AVFACTORY]: Can't find inventory item db5a4e5f-9da3-44c8-992d-1181c5795498 for Skin, setting to default
20:24:51 - [AVFACTORY]: Can't find inventory item 6969c7cc-f72f-4a76-a19b-c293cce8ce4f for Hair, setting to default
20:24:51 - [AVFACTORY]: Can't find inventory item 7999702b-b291-48f9-8903-c91dfb828408 for Eyes, setting to default
20:24:51 - [AVFACTORY]: Can't find inventory item 566cb59e-ef60-41d7-bfa6-e0f293fbea40 for Shirt, setting to default

20:24:51 - [UTIL]: Util STP threadfunc 135 terminated with error System.IndexOutOfRangeException:
De index ligt buiten de matrixgrenzen.
bij OpenSim.Services.Interfaces.AvatarData..ctor(AvatarAppearance appearance) in
c:\OPENSIM-MYSQL\OpenSim\Services\Interfaces\IAvatarService.cs:regel 170

bij OpenSim.Services.AvatarService.AvatarService.SetAppearance(UUID principalID, AvatarAppearance appearance) in
c:\OPENSIM-MYSQL\OpenSim\Services\AvatarService\AvatarService.cs:regel 62

bij OpenSim.Region.CoreModules.ServiceConnectorsOut.Avatar.LocalAvatarServicesConnector.SetAppearance(UUID userID,AvatarAppearance appearance) in
c:\OPENSIM-MYSQL\OpenSim\Region\CoreModules\ServiceConnectorsOut\Avatar\LocalAvatarServiceConnector.cs:regel 150

bij OpenSim.Region.CoreModules.Avatar.AvatarFactory.AvatarFactoryModule.SaveAppearance(UUID agentid) in
c:\OPENSIM-MYSQL\OpenSim\Region\CoreModules\Avatar\AvatarFactoryAvatarFactoryModule.cs:regel 659

bij OpenSim.Region.CoreModules.Avatar.AvatarFactory.AvatarFactoryModule.<>c__DisplayClassc.<HandleAppearanceUpdateTimer>b__7(Object o)
in c:\OPENSIM-MYSQL\OpenSim\Region\CoreModules\Avatar\AvatarFactory\AvatarFactoryModule.cs:regel 614

bij OpenSim.Framework.Util.<>c__DisplayClass9.<FireAndForget>b__2(Object o) in c:\OPENSIM-MYSQL\OpenSim\Framework\Util.cs:regel 2210

Steps To Reproduce- setup new empty database
- startup
- shutdown (when db setup is done)
- startup again
- login with opensim viewer

TagsNo tags attached.
Git Revision or version number
Run ModeStandalone (1 Region)
Physics EngineBulletSim
Environment.NET / Windows64
Mono VersionNone
ViewerSingularity Alpha 1.8.6.6
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0029518)
UbitUmarov (administrator)
2015-10-27 04:52

Singularity Alpha is broken for opensim. Use the normal release
(0029519)
Diva (administrator)
2015-10-27 17:45

Does anyone know what the issue is? Is it the inventory API?
(0029520)
UbitUmarov (administrator)
2015-10-28 02:14

As is, it is a Singularity Alpha issue.
It did show a problem in opensim services, now fixed on master
(0029531)
Verwijs (reporter)
2015-11-08 04:37

thanks :)
(0030776)
tglion (reporter)
2016-06-25 23:21

Hi Ubit, i still have this problem with the actual Singularity Version (64 bit, no alpha) on my Grid with the latest master.
In wich commit exactly on master did you fixed this problem?
(0030777)
Verwijs (reporter)
2016-06-25 23:37

not sure who's handling this type off assets (skin,shape,cloth etc.)
opensimulator or viewer.. i think both witch makes it difficult to fix if viewer doesn't work...

with latest master (c34fcae3f32c7154ab93b4974991c959d4ad3955)
it works rather well with latest "Singularity Alpha Viewer"
i only have to "rebake textures" on startup...
(0030794)
tglion (reporter)
2016-06-26 23:20
edited on: 2016-06-26 23:27

Hi again, I found the commit 8b1ae501b577e302313dd856fe18f0b88f62725d
(fix services handling of visualparameters, avoiding possible crashs (mantis 7732) partially appling code from avinationmerge)
I have now checkuot and test this commit directly:
But, this don't solve the problem of grey avatar after fresh login with
Singularity 64bit Version 1.8.7.6861 (on windows 10)

I get same warnings from [AVFACTORY] as reported from Verwijs:
2016-06-27 08:04:11,286 WARN (STP:Util:4) - OpenSim.Region.CoreModules.Avatar.AvatarFactory.AvatarFactoryModule [AVFACTORY]: Can't find inventory item db5a4e5f-9da3-44c8-992d-1181c5795498 for S
kin, setting to default
2016-06-27 08:04:11,289 WARN (STP:Util:4) - OpenSim.Region.CoreModules.Avatar.AvatarFactory.AvatarFactoryModule [AVFACTORY]: Can't find inventory item 6969c7cc-f72f-4a76-a19b-c293cce8ce4f for H
air, setting to default
2016-06-27 08:04:11,292 WARN (STP:Util:4) - OpenSim.Region.CoreModules.Avatar.AvatarFactory.AvatarFactoryModule [AVFACTORY]: Can't find inventory item 7999702b-b291-48f9-8903-c91dfb828408 for E
yes, setting to default
2016-06-27 08:04:11,295 WARN (STP:Util:4) - OpenSim.Region.CoreModules.Avatar.AvatarFactory.AvatarFactoryModule [AVFACTORY]: Can't find inventory item 566cb59e-ef60-41d7-bfa6-e0f293fbea40 for S
hirt, setting to default
The avatar stays grey until I do rebake.

This happens in latest git master too (bc4e5d81b9d9943595891b04b3a1198cc7c7a345)

In SL the Viewer shows not this issue, only on opensim.

(0030803)
UbitUmarov (administrator)
2016-06-28 00:37

the viewer in use in original report was broken, so that was the first thing to fix.

now this can also happen because of missing assets or inventory items on grid services. (also embedded in standalones)
A empty database will not work, those default assets need to be uploaded.
viewers also have hardcode UUIDs for some assets like sounds, textures, etc,
so this also need to be present.

0.9 (like previous versions) should add them when creating a new grid or standalone using the information at bin/assets, bin/Inventory and optionally bin/Library.
older grids need to upload this assets some other way :(
(0030852)
tglion (reporter)
2016-07-01 01:06

Hi Ubit, I don't think this is the problem. This issue still happen with fresh install of latest git master (empty region) and connected to osgrid.
Mhhh I see in some osgrid regions like the Starter-Region LBSA there is not this issue. It look like some configuration-issues of my region in opensim? Or is the opensim-version on LBSA a special build (branch?) where this issue is fixed?
(0032405)
Kazuko (reporter)
2017-11-08 23:14

I had this very issue last night with a new User
He was using Singularity Viewer (64 bit) 1.8.7 (6861) Jun 16 2016 00:32:38 (Singularity)
My Grid is 0.9.0.0 Official Release in Hypergid mode
I used jopensim selectable Avatars
I noticed that AVFACTORY reported the above errors.
Getting him to teleport out to another region settled him and a rebake got him rezzed finally.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2015-10-26 12:57 Verwijs New Issue
2015-10-27 04:52 UbitUmarov Note Added: 0029518
2015-10-27 17:45 Diva Note Added: 0029519
2015-10-28 02:14 UbitUmarov Note Added: 0029520
2015-11-08 04:37 Verwijs Note Added: 0029531
2016-06-25 23:21 tglion Note Added: 0030776
2016-06-25 23:37 Verwijs Note Added: 0030777
2016-06-26 23:20 tglion Note Added: 0030794
2016-06-26 23:27 tglion Note Edited: 0030794 View Revisions
2016-06-28 00:37 UbitUmarov Note Added: 0030803
2016-07-01 01:06 tglion Note Added: 0030852
2017-11-08 23:14 Kazuko Note Added: 0032405


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker