Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0007147opensim[REGION] Script Functionspublic2014-05-04 15:292014-07-26 12:53
Reporterdjphil 
Assigned To 
PrioritynormalSeverityblockReproducibilityalways
StatusnewResolutionopen 
PlatformPCOSWindowsOS VersionSeven
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
Summary0007147: Texture offset does not work properly in a linkset
DescriptionTexture offset work perfectly in a single prim but doesn't work properly in a linkset.

Tested with:

llOffsetTexture
osSetPrimitiveParams
llSetPrimitiveParams
llSetLinkPrimitiveParamsFast
Steps To ReproduceExemple for a cylinder with 5 colors texture on face 0:

llSetTextureAnim(ANIM_ON | LOOP | SMOOTH, 1, 0, 0, 0.0, 1.0, 1.0);

// if (out == 1) {llOffsetTexture(0.0, 0.0, ALL_SIDES);}
// else if (out == 2) {llOffsetTexture(0.8, 0.0, ALL_SIDES);}
// else if (out == 3) {llOffsetTexture(0.6, 0.0, ALL_SIDES);}
// else if (out == 4) {llOffsetTexture(0.4, 0.0, ALL_SIDES);}
// else if (out == 5) {llOffsetTexture(0.2, 0.0, ALL_SIDES);}

vector offsets;
if (out == 1) {offsets = <0.0, 0.0, 0.0>;}
else if (out == 2) {offsets = <0.8, 0.0, 0.0>;}
else if (out == 3) {offsets = <0.6, 0.0, 0.0>;}
else if (out == 4) {offsets = <0.4, 0.0, 0.0>;}
else if (out == 5) {offsets = <0.2, 0.0, 0.0>;}

llSetLinkPrimitiveParamsFast(LINK_THIS, [PRIM_TEXTURE, ALL_SIDES, "12345",<1.0, 1.0, 0.0>, offsets, 0.0]);

or

osSetPrimitiveParams(llGetKey(), [PRIM_TEXTURE, ALL_SIDES, "12345",<1.0, 1.0, 0.0>, offsets, 0.0]);
TagsNo tags attached.
Git Revision or version numberOsGrid 0.8.0
Run Mode Grid (Multiple Regions per Sim)
Physics EngineBulletSim
Script Engine
Environment.NET / Windows32
Mono VersionNone
ViewerSingularity, FireStorm
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0025959)
djphil (reporter)
2014-05-04 16:48
edited on: 2014-05-04 17:09

I found an additional informaion, hehe ...

With FireStorm, it seems that when I play with the veiwer camera distance, the texture instead then a good position (in the case of linked prims).
So it seems that this problem is viewer side and not server side.
Can you confirm this please, thank you.

With Singularity any change, allways wrong position.

(0025962)
dahlia (administrator)
2014-05-05 13:44

I believe texture scale and offsets are ignored when the texture is animated.
(0025967)
djphil (reporter)
2014-05-06 07:39

So I took your advice and went on SL Beta to test my script with Singularity (nightly).

- It works very well with single prim.
- It works very well with linked prims.

So it seems that there was a bug in opensim with texture offset.
(0026608)
djphil (reporter)
2014-07-26 04:47

Currently in Version v0.8.1 OSG I found that the problem persists. Have you tried to fix this bug? I do not see any information about it. Thank you in advance.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2014-05-04 15:29 djphil New Issue
2014-05-04 16:48 djphil Note Added: 0025959
2014-05-04 16:55 djphil Note Edited: 0025959 View Revisions
2014-05-04 17:08 djphil Note Edited: 0025959 View Revisions
2014-05-04 17:09 djphil Note Edited: 0025959 View Revisions
2014-05-04 17:48 djphil Steps to Reproduce Updated View Revisions
2014-05-05 13:44 dahlia Note Added: 0025962
2014-05-05 14:09 aiaustin Summary Texture offset don't work proprely in a linkset => Texture offset does not work properly in a linkset
2014-05-06 07:39 djphil Note Added: 0025967
2014-07-26 04:47 djphil Note Added: 0026608
2014-07-26 12:53 aiaustin Description Updated View Revisions


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker