Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0007084opensim[REGION] OpenSim Corepublic2014-03-29 17:322014-06-01 03:53
ReporterRichardus Raymaker 
Assigned ToRobert Adams 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product Versionmaster (dev code) 
Target VersionFixed in Version 
Summary0007084: after login directly on region cannot TP in the region until the whole terrain is loaded.
DescriptionWhen i login straight into a region and i try to teleport to other coordinate on the same sim with the map, teleport is refused until the terrain is loaded.
I discovered this problem first on 1280x1280 variable region. but it also happens on normal 256x256 region. on the map you keep seeing loading.

1. teleport to a variable region.
2. logout
3. login.
4. open map and try to teleport to other location inside the same region,
its failing, if you close the map and wait un til the terrain is loadid it works 99% of the time fine when you then open the map again.
TagsNo tags attached.
Git Revision or version number6557eba-r/24556
Run Mode Grid (1 Region per Sim)
Physics EngineBulletSim
Script Engine
Environment.NET / Windows64
Mono VersionNone
ViewerSingularity 1.8.5 (5617)
Attached Files

- Relationships
related to 0007008closedRobert Adams Varregion Terrain very slow to load when teleporting in. Much slower than same exact oars loaded on a mega region 

-  Notes
(0025649)
Richardus Raymaker (reporter)
2014-04-01 05:01

If the region is once loaded teleports seems to work better. But..
If you increase aftger that the region size and then restart the region, you cannot teleport to the new part of the variable region.

The only solution i see to get teleports working to the
new part is to relog with the viewer.
After viewer restart you can teleport fine to the new part.
(0026215)
AliciaRaven (manager)
2014-05-31 14:50

Not sure if this is related but are you using Firestorm? i have a similar issue. When clicking a var region on the map, it turns red saying offline. Its not until i click the base region, bottom left, that the whole var region is detected as being online and allows teleports. I didn't have this using Kokua so i assumed it was just a firestorm bug and reported it on their jira...

http://jira.phoenixviewer.com/browse/FIRE-13903 [^]
(0026219)
Richardus Raymaker (reporter)
2014-06-01 03:53

No, see this mantis. at that time i used singularity.
still useing that most for opensim.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2014-03-29 17:32 Richardus Raymaker New Issue
2014-03-29 17:32 Richardus Raymaker Summary after login directly on region cannot TP in the in the region until the whole terrain is loaded. => after login directly on region cannot TP in the region until the whole terrain is loaded.
2014-03-29 18:47 kenvc Relationship added related to 0007008
2014-03-30 05:24 Richardus Raymaker Description Updated View Revisions
2014-04-01 05:01 Richardus Raymaker Note Added: 0025649
2014-04-01 11:12 Robert Adams Assigned To => Robert Adams
2014-04-01 11:12 Robert Adams Status new => assigned
2014-05-31 14:50 AliciaRaven Note Added: 0026215
2014-06-01 03:53 Richardus Raymaker Note Added: 0026219


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker