Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0007001opensim[REGION] Physics Enginespublic2014-02-07 11:422014-02-15 06:58
ReporterRichardus Raymaker 
Assigned ToRobert Adams 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product Versionmaster (dev code) 
Target VersionFixed in Version 
Summary0007001: avatar walking or running and flying or fast flyig have the same speed.
DescriptionI found out that the avatars dont have run speed when the are running or flying fast. explains why it take so long to move on mega :O done this test in osgrid and standalone the results are the same useing 0.8dev. with 0.7.6.1 its working fine.

start walking and observe the speed. then start running and you see that the speed did not change. Same with flying.

I use double top on the arrow up to start running.
TagsNo tags attached.
Git Revision or version number29c8461-r/24339
Run Mode Grid (1 Region per Sim)
Physics EngineBulletSim
Script Engine
Environment.NET / Windows64
Mono VersionNone
ViewerSubgularity 1.8.5
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0025140)
Robert Adams (administrator)
2014-02-07 14:01

For BulletSim, the parameter is:

[BulletSim]
   AvatarAlwaysRunFactor = 1.3

This is applied to the forward velocity if AlwaysRun is set and not flying.

The physics engine doesn't pick the forward velocity for avatars (walking or running) but is told the speed and direction to move via the TargetVelocity physics engine setting. Of the top of my head, I don't know how OpenSimulator itself comes up with the speeds.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2014-02-07 11:42 Richardus Raymaker New Issue
2014-02-07 14:01 Robert Adams Note Added: 0025140
2014-02-15 06:58 Robert Adams Assigned To => Robert Adams
2014-02-15 06:58 Robert Adams Status new => assigned


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker