Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0005372opensim[REGION] OpenSim Corepublic2011-02-08 06:512015-02-28 16:32
Reporteraiaustin 
Assigned To 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusnewResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product Versionmaster (dev code) 
Target VersionFixed in Version 
Summary0005372: HG teleport causes loss of avatar appearance, which is not corrected when returning to home grid
DescriptionUsing r/14903 on Openvue and r/14902 on OSGrid add on region. Using SL Viewer 1.23.5.

a) avatar is fine on original login region on Openvue

b) Teleport from Openvue to OSGrid region (Vue-3200) and on arrival at destination the avatar shows correctly for a few seconds with name showing as for home grid (Ai Austin).

c) It then completely disapears as does the avatar name label.

d) The avatar then comes back as a cloud and name label says Ai.Austin @virtual.aiai.ed.ac.uk

e) an attempt to rebake of the avatar textures and waiting some minutes has no effect.

f) return to home grid and avatar is still a cloud and name sticks as Ai.Austin @virtual.aiai.ed.ac.uk even after teleporting between home grid regions and moving about and waiting for some minutes.

g) Only a relog of viewer brings back appearance.

This sort of behaviour seems to have been happening with recent 0.7.1 dev versions.
Additional InformationMarked as "always" initially... as observed on each attempt at time of reporting (4 times). But others report 1 success in 3 attempts.

P.S. I note that until I move around the PLOT name does not change from the source region name even though the region and position show fine. That may be a separate and long persisting issue.
TagsNo tags attached.
Git Revision or version number0.7.1 dev
Run Mode Grid (Multiple Regions per Sim)
Physics EngineODE
Script Engine
Environment.NET / Windows32
Mono VersionNone
ViewerSL 1.23.5
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0018014)
Diva (administrator)
2011-02-08 07:02

Always?!
(0018015)
aiaustin (developer)
2011-02-08 07:04
edited on: 2011-02-08 07:12

3 goes Diva. Others on OSGrid IRC are reporting they got in after 3 tries though.

(0018016)
aiaustin (developer)
2011-02-08 07:14
edited on: 2011-02-08 07:15

I tested again with a clean startup of SL 1.23.5 and get same effect.

I note that after avatar arrives and briefly looks normal with source name label... it then disspeared for I estimate 10 seconds completely - with no name label at all. In that time arrow keys do not move anything... as it normally would if avatar was a cloud even. Then avatar canme back as cloud and HG style name label.

Returning to home grid its a cloud and HG style avatar label until you relog

(0018017)
Diva (administrator)
2011-02-08 07:21

I'm getting

07:21:01 - [HYPERGRID LINKER]: Unable to link, region is too far (3200, 3200)
(0018018)
Diva (administrator)
2011-02-08 07:35

Also, I'm getting

07:32:20 - [USER AGENT SERVICE]: Gatekeeper sees me as 127.0.0.1

from OSGrid at this moment.
(0018019)
aiaustin (developer)
2011-02-08 08:57
edited on: 2011-02-08 09:40

me too, though my OSGrid region seems to authorise the teleport from the logs.. So it may be the Robust level on OSGrid that is faulty at the moment.

16:55:52 - [USER AGENT SERVICE]: Request to login user Ai Austin (@stored IP) to grid http://hg.osgrid.org:80/ [^]
16:55:52 - [USER AGENT SERVICE]: this grid: http://virtual.aiai.ed.ac.uk:8002/, [^] desired grid: http://hg.osgrid.org:80/ [^]
16:55:56 - [USER AGENT SERVICE]: Verifying agent token http://hg.osgrid.org:80/;07145bc1-0d33-45e3-8ee2-28dd425e6c91 [^] against http://hg.osgrid.org:80/;07145bc1-0d33-45e3-8ee2-28dd425e6c91 [^]
16:56:00 - [WEB UTIL]: osd request <14> (URI:http://hg.osgrid.org:80/foreignagent/e24a9015-f5ca-452b-8c95-d32e34cb9d64/, [^] METHOD:POST) took 8112ms overall, 280ms writing
16:56:00 - [USER AGENT SERVICE]: Gatekeeper sees me as 127.0.0.1
16:56:00 - [BASE HTTP SERVER]: slow request <unknown> for / took 8143 ms

(0018020)
aiaustin (developer)
2011-02-08 08:58
edited on: 2011-02-08 09:00

Diva. Vue-3200 is of course at 3200,3200... is that in range of where you trie to link from?

Try Vue-6400 if not - its at 6400,6400

These two regions run on one of our hosts here virtual3.aiai.ed.ac.uk on ports 9019 and 9020

Is UCI Grid 03 up to date for a test from Openvue Diva? Will we learn anythig from that.

(0018022)
aiaustin (developer)
2011-02-08 09:24
edited on: 2011-02-08 09:24

We are in a bit of a mess... even teleports WITHIN Openvue gave an unable to teleport to destination message. I restarted Openvue Robust and all region servers and my OSGrid regions and it now all works fine.

My Openvue grid logged in avatar now shows up on Vue-3200 on OSGrid with proper appearance.. but label says "Ai Austin".. and there was none of the dispapearing for 10 seconds and the reappearing as a cloud with "Ai.Austin @virtual.aiai.ed.ac.uk" name label.

And that is in spite of the message saying the OSGrid gatekeeper sees me as 127.0.0.1.

I was also able to move fine between Openvue regions and Ansky grid. UCI Grid 03 does not seem to be available.

I wonder if there could be some newly introduced issue with the order in which things are brought up.

I will let this settle down a bit and see what others have to say before trying to sort thos ut further.. as others are clearly having issues.

(0018023)
aiaustin (developer)
2011-02-08 09:27
edited on: 2011-02-08 09:40

Attempts to teleport from Vue-9000 on Openvue to Wright Plaza on OSGrid give bad errors though...

17:24:53 - [GATEKEEPER SERVICE CONNECTOR]: Linking to http://hg.osgrid.org:80/ [^]
17:25:03 - [GATEKEEPER SERVICE CONNECTOR]: Exception The operation has timed out
17:25:03 - [NULL REGION DATA]: comparing http://hg.osgrid.org:80/ [^] wright plaza to openvue
17:25:03 - [NULL REGION DATA]: comparing http://hg.osgrid.org:80/ [^] wright plaza to vue-5000
17:25:03 - [NULL REGION DATA]: comparing http://hg.osgrid.org:80/ [^] wright plaza to vue-9000
17:25:03 - [NULL REGION DATA]: comparing http://hg.osgrid.org:80/ [^] wright plaza to sandbox
17:25:03 - [NULL REGION DATA]: comparing http://hg.osgrid.org:80/ [^] wright plaza to http://hg.osgrid.org:80/ [^] vue-3200
17:25:03 - [NULL REGION DATA]: comparing http://hg.osgrid.org:80/ [^] wright plaza to http://grid.ansky.ca:8002/ [^]
17:25:03 - [HG ENTITY TRANSFER MODULE]: region 45d2b44d-922c-4cc6-94b5-6d176e392dc2 flags: 524
17:25:03 - [HG ENTITY TRANSFER MODULE]: Destination region 45d2b44d-922c-4cc6-94b5-6d176e392dc2 is hyperlink
17:25:03 - [GATEKEEPER SERVICE CONNECTOR]: contacting http://hg.osgrid.org:80/ [^]
17:25:13 - [GATEKEEPER SERVICE CONNECTOR]: Exception The operation has timed out
17:25:13 - [ENTITY TRANSFER MODULE]: Exception on teleport: Object reference not set to an instance of an object.

Then after that failure I could no longer move from Openvue to OSGrid regions - even our own hosted ones that worked a few moments earlier.

(0018024)
nebadon (administrator)
2011-02-08 09:44

We are working on fixing the OSgrid issue.
(0018027)
aiaustin (developer)
2011-02-09 03:30
edited on: 2011-02-09 03:31

I have updated Openvue to r/14911 which includes Diva's fix at r/14909 to avoid the potential race condition... and movement between Openvue and OSGrid regions we host (still on OSGrid add on distributon from 6-Feb-2011) now seem to work.

Looks like a good catch of a tricky little buggie Diva.


- Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-02-08 06:51 aiaustin New Issue
2011-02-08 06:51 aiaustin Git Revision => 0.7.1 dev
2011-02-08 06:51 aiaustin SVN Revision => 14903
2011-02-08 06:51 aiaustin Run Mode => Grid (Multiple Regions per Sim)
2011-02-08 06:51 aiaustin Physics Engine => ODE
2011-02-08 06:51 aiaustin Environment => .NET / Windows32
2011-02-08 06:51 aiaustin Mono Version => None
2011-02-08 06:51 aiaustin Viewer => SL 1.23.5
2011-02-08 06:54 aiaustin Description Updated
2011-02-08 06:54 aiaustin Additional Information Updated
2011-02-08 07:02 Diva Note Added: 0018014
2011-02-08 07:04 aiaustin Note Added: 0018015
2011-02-08 07:04 aiaustin Note Edited: 0018015
2011-02-08 07:05 aiaustin Note Edited: 0018015
2011-02-08 07:12 aiaustin Note Edited: 0018015
2011-02-08 07:14 aiaustin Note Added: 0018016
2011-02-08 07:15 aiaustin Note Edited: 0018016
2011-02-08 07:17 aiaustin Additional Information Updated
2011-02-08 07:17 aiaustin Additional Information Updated
2011-02-08 07:21 Diva Note Added: 0018017
2011-02-08 07:35 Diva Note Added: 0018018
2011-02-08 08:57 aiaustin Note Added: 0018019
2011-02-08 08:58 aiaustin Note Added: 0018020
2011-02-08 08:59 aiaustin Note Edited: 0018019
2011-02-08 08:59 aiaustin Note Edited: 0018020
2011-02-08 09:00 aiaustin Note Edited: 0018020
2011-02-08 09:24 aiaustin Note Added: 0018022
2011-02-08 09:24 aiaustin Note Edited: 0018022
2011-02-08 09:27 aiaustin Note Added: 0018023
2011-02-08 09:29 aiaustin Summary HG teleport causes loss of avatar appearance, which is not corrected when returnign to home grid => HG teleport causes loss of avatar appearance, which is not corrected when returning to home grid
2011-02-08 09:30 aiaustin Note Edited: 0018023
2011-02-08 09:39 aiaustin Note Edited: 0018023
2011-02-08 09:40 aiaustin Note Edited: 0018023
2011-02-08 09:40 aiaustin Note Edited: 0018019
2011-02-08 09:41 aiaustin Description Updated
2011-02-08 09:44 nebadon Note Added: 0018024
2011-02-09 03:30 aiaustin Note Added: 0018027
2011-02-09 03:31 aiaustin Note Edited: 0018027


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker