Mantis Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0005013opensim[REGION] Specific OpenSim Modulepublic2010-09-01 12:262010-09-05 14:56
ReporterRenmiri Hienrichs 
Assigned To 
PrioritynormalSeveritycrashReproducibilityalways
StatusnewResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
Summary0005013: Loading a region from web is crashing
DescriptionI have been trying to load a region from the web but it crashes every time.

----------------------------------------------------
19:12:19 - [REST COMMS]: Enabling InterregionComms RESTComms module
19:12:19 - [GRID SERVICE]: Starting...
19:12:19 - [LOCAL GRID CONNECTOR]: Local grid connector enabled
19:12:19 - [CLIENT]: LLProxyLoginModule port 0
19:12:19 - [RADMIN]: Remote Admin Plugin Enabled
19:12:19 - [LOADREGIONSPLUGIN]: Loading region configurations from web
19:12:19 - [LOADREGIONSPLUGIN]: Loading region configurations...
19:12:19 - [WEBLOADER]: Sending Download Request...
19:12:20 - [WEBLOADER]: Downloading Region Information From Remote Server...
19:12:20 - [WEBLOADER]: Done downloading region information from server. Total B
ytes: 514
19:12:20 - [LOADREGIONSPLUGIN]: Loading specific shared modules...
19:12:20 - [LOADREGIONSPLUGIN]: DynamicTextureModule...
19:12:20 - [LOADREGIONSPLUGIN]: InstantMessageModule...
19:12:20 - [LOADREGIONSPLUGIN]: LoadImageURLModule...
19:12:20 - [LOADREGIONSPLUGIN]: XMLRPCModule...
19:12:20 - [LOADREGIONSPLUGIN]: AssetTransactionModule...
19:12:20 - [LOADREGIONSPLUGIN]: Done.
OpenSim threw an exception:
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an obj
ect.
   at OpenSim.ApplicationPlugins.LoadRegions.LoadRegionsPlugin.CheckRegionsForSa
nity(RegionInfo[] regions)
   at OpenSim.ApplicationPlugins.LoadRegions.LoadRegionsPlugin.PostInitialise()
   at OpenSim.OpenSimBase.StartupSpecific()
   at OpenSim.OpenSim.StartupSpecific()
   at OpenSim.Framework.Servers.BaseOpenSimServer.Startup()
   at OpenSim.Application.Main(String[] args)
   at OpenSim._32BitLaunch.Program.Main(String[] args) in C:\OpenSim\trunk6\Open
Sim\Tools\OpenSim.32BitLaunch\Program.cs:line 47

Application will now terminate!

-------------------------
hangs in there I have to ctrl-c out of it

This is my xml file
http://localhost/wifi/new2.xml [^] where localhost is www.virtualsoil.com so you can see it at http://www.virtualsoil.com/wifi/new2.xml [^] or below
----------------
<Root><Config sim_UUID="ce4056b0-b5db-15db-8096-6f7367726964" sim_name="Geek1" sim_location_x="999" sim_location_y="222" internal_ip_address="0.0.0.0" internal_ip_port="9000" allow_alternate_ports="false" external_host_name="localhost" master_avatar_uuid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" master_avatar_first="Renmiri" master_avatar_last="Hienrichs" master_avatar_pass="123" lastmap_uuid="" lastmap_refresh="" nonphysical_prim_max="0" physical_prim_max="0" clamp_prim_size="false" object_capacity="0"/></Root>
---------------------------------------------------

This is driving me nuts!!!


TagsNo tags attached.
Git Revision or version numberlatest ? happens on 7.0 and 6.9 rc2
Run ModeStandalone (1 Region)
Physics EngineODE
Script Engine
Environment.NET / Windows32
Mono VersionNone
Viewer
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0016710)
Renmiri Hienrichs (reporter)
2010-09-01 13:51

mmm.. The plot thickens.. the exact same setup but with a different xml file works fine.
regionload_webserver_url = "http://localhost/wifi/new3.xml"; [^]
-------------------------------
Regions>
   <Root>
   <Config sim_UUID="b19966b7-6264-4e1f-ade8-b4ebca894e74"
   sim_name="My Island 1"
   sim_location_x="1001" sim_location_y="1000"
   internal_ip_address="0.0.0.0"
   internal_ip_port="9000" allow_alternate_ports="false"
   external_host_name="127.0.0.1"
   master_avatar_uuid="00000000-0000-0000-0000-
   000000000000"
   estate_covanant_uuid="4a439117-d3f1-417f-9d8c-7c466c298f7e"
   master_avatar_first="Test" master_avatar_last="User"
   master_avatar_pass="Password" />
   </Root>

   <Root>
   <Config sim_UUID="b19966b7-6264-4e1f-ade8-b4eb7a894ee4"
   sim_name="My Island 2"
   sim_location_x="1000" sim_location_y="1000"
   internal_ip_address="0.0.0.0"
   internal_ip_port="9001" allow_alternate_ports="false"
   external_host_name="127.0.0.1"
   master_avatar_uuid="00000000-0000-0000-0000-
   000000000000"
   estate_covanant_uuid="4a439117-d3f1-417f-9d8c-7c466c298f7e"
   master_avatar_first="Test" master_avatar_last="User"
   master_avatar_pass="Password" />
   </Root>
</Regions>
---------------------------------------------------------

I had added the <regions> tag and it was still crashing. But I looked at the code and maybe it was expecting 2 regions... brb going to test the same file with only one region (new4.xml)
(0016711)
Renmiri Hienrichs (reporter)
2010-09-01 14:09

Well... It loads the region, only my avatar keeps forever waiting for a handshake now, which never happened wit ha region from filesystem. Both 1 or 2 regions load
------------------------
21:06:10 - [CAPS]: Reregistering caps for agent 4721786b-db07-4a06-b32b-e9587a37
cef2. Old caps path 6a06daba-63ed-4736-b3fd-eab317113956, new caps path 179da18
6-ac76-46cd-8381-b40b8a1bce59.
21:06:10 - [CAPS]: Registered seed capability /CAPS/179da186-ac76-46cd-8381-b40b
8a1bce590000/ for 4721786b-db07-4a06-b32b-e9587a37cef2
21:06:10 - [OBJECTADD]: /CAPS/OA/a5419bf9-d76f-4b54-a249-a79888f608ba/
21:06:10 - [EVENTQUEUE]: Found Existing UUID!
21:06:10 - [GETTEXTURE]: /CAPS/eb69d9a4-e322-4676-ba0e-4d2440d1f66a
21:06:10 - [LOGIN END]: XMLRPC Authentication of user Renmiri Hienrichs successf
ul. Sending response to client.
Region (root) #
-----------------------------------

In any case, hopefully this get fixed :)
(0016747)
randomhuman (reporter)
2010-09-05 08:16

Just to clarify: the regions "My Island 1" and "My Island 2" load whether included singly or together in the xml file, but the original region you tried ("Geek1") does not, even when you have it surrounded by a <Region> tag?
(0016750)
Renmiri Hienrichs (reporter)
2010-09-05 09:55

yes, that is exactly it. And Geek 1 was saved by save xml2 Geek1 so should load.
(0016753)
randomhuman (reporter)
2010-09-05 11:12

I've tried to reproduce this using master on linux but it is working fine for me...
(0016754)
Renmiri Hienrichs (reporter)
2010-09-05 11:36

I'm on windows.. Are you using "Geek1" with no problems ?
(0016756)
randomhuman (reporter)
2010-09-05 13:38

I know, but I don't have a windows machine to try it out on. "Geek1" works fine for me. I have tried it on 0.7-post-fixes as well and it seems to work ok there as well. Have you tried it on master or post-fixes?
(0016758)
Renmiri Hienrichs (reporter)
2010-09-05 14:56

master. I will try it on post fixes

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2010-09-01 12:26 Renmiri Hienrichs New Issue
2010-09-01 12:26 Renmiri Hienrichs Git Revision => latest ? happens on 7.0 and 6.9 rc2
2010-09-01 12:26 Renmiri Hienrichs SVN Revision => 0
2010-09-01 12:26 Renmiri Hienrichs Run Mode => Standalone (1 Region)
2010-09-01 12:26 Renmiri Hienrichs Physics Engine => ODE
2010-09-01 12:26 Renmiri Hienrichs Environment => .NET / Windows32
2010-09-01 12:26 Renmiri Hienrichs Mono Version => None
2010-09-01 13:51 Renmiri Hienrichs Note Added: 0016710
2010-09-01 14:09 Renmiri Hienrichs Note Added: 0016711
2010-09-05 08:16 randomhuman Note Added: 0016747
2010-09-05 09:55 Renmiri Hienrichs Note Added: 0016750
2010-09-05 11:12 randomhuman Note Added: 0016753
2010-09-05 11:36 Renmiri Hienrichs Note Added: 0016754
2010-09-05 13:38 randomhuman Note Added: 0016756
2010-09-05 14:56 Renmiri Hienrichs Note Added: 0016758


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker