MantisBT - opensim
View Issue Details
0007615opensim[REGION] OpenSim Corepublic2015-06-16 07:342017-08-31 02:03
kenvc 
 
highmajoralways
newopen 
Dual CPU Xeon Quad Core ServerWindows 32GB ramServer 2012
master (dev code) 
 
r/26082
Grid (1 Region per Sim)
BulletSim
.NET / Windows64
None
All
0007615: Landing point does not work in Var Regions. Teleport in always lands at 128,128, 25 and ignores the set landing point.
Landing point does not work in Var Regions. Teleport in always lands at 128,128, 25 and ignores the set landing point.

It is impossible to change the point at which an AV land when teleporting in no matter what the landing point is set to in About Land.

This has not worked as long as I can remember, so I cannot say when it stopped working, or if it ever did. This seems to work correctly when teleporting into a normal (non-var) sim.
No tags attached.
Issue History
2015-06-16 07:34kenvcNew Issue
2016-08-24 10:08ClintonNote Added: 0031056
2016-08-24 14:02UbitUmarovNote Added: 0031057
2017-08-29 09:18aiaustinNote Added: 0032279
2017-08-29 09:20aiaustinNote Edited: 0032279bug_revision_view_page.php?bugnote_id=32279#r6414
2017-08-29 09:21aiaustinNote Edited: 0032279bug_revision_view_page.php?bugnote_id=32279#r6415
2017-08-29 09:51aiaustinNote Edited: 0032279bug_revision_view_page.php?bugnote_id=32279#r6416
2017-08-30 13:42OtakuMeganeNote Added: 0032283
2017-08-30 14:27aiaustinNote Added: 0032284
2017-08-30 21:11OtakuMeganeNote Added: 0032286
2017-08-31 00:45aiaustinNote Added: 0032287
2017-08-31 02:03Gavin HirdNote Added: 0032288
2017-08-31 02:04Gavin HirdNote Edited: 0032288bug_revision_view_page.php?bugnote_id=32288#r6420

Notes
(0031056)
Clinton   
2016-08-24 10:08   
I've found that landing point doesn't work in non-var regions either. X and Y coordinates are correct, but Z is not. I've tried on OSGrid and Stand Alone with the same results. Windows/.Net, OSgrid 0.9.0.0 (Dev) 0f4d54b: 2016-08-21.
(0031057)
UbitUmarov   
2016-08-24 14:02   
- with the default option LandingPointBehavior_OS the landpoint Z position was not respected. Fixed on master

- my test on a var region did work as expected, so ill need more information on that fail case :(
(0032279)
aiaustin   
2017-08-29 09:18   
(edited on: 2017-08-29 09:51)
For some reason this has started to be an issue again with dev master... not sure when it started. My level 100 region/parcel owner avatar arrives at 128,128,1 for example on the Oil Rig region (a normal 256x256 region with landing point set to 122,114,42) on OSGrid and my own AiLand grids which is underwater rather than on the preset Oil Rig deck arrival point. LandingPointBehavior is default in OpenSim.ini (commented out)

;LandingPointBehavior = LandingPointBehavior_OS

(0032283)
OtakuMegane   
2017-08-30 13:42   
I'm on 396ab14 2017-8-25 and the teleport routing is working fine for me on both vars and regular regions. LandingPointBehavior is default.
(0032284)
aiaustin   
2017-08-30 14:27   
For an avatar that is the region owner and admin level @OtakuMegane? And when you teleport to the region (ir log in directly to it as a fresh location), not when you relog already in place on it.

It works always for other avatars.
(0032286)
OtakuMegane   
2017-08-30 21:11   
Yes both owner and admin level. All in-world teleporting seems to be routed correctly. However it seems directly logging in to the region does place me at the "default" 128,128 instead of the set landing point.
(0032287)
aiaustin   
2017-08-31 00:45   
Good spot OtakuMegane. I tested more carefully and I see the same as you. In world teleports place an owner/admin level avatar for a region correctly at the set landing point for the region when the default LandingPointBehavior_OS is set.

Its just a login to a named region (that is NOT the one you were already on) that places you at 128,128,x.
(0032288)
Gavin Hird   
2017-08-31 02:03   
(edited on: 2017-08-31 02:04)
You are supposed to be able to set a direct login landing point in Regions.ini but I find this to fail too.