Mantis Bug Tracker

View Revisions: Issue #6586 All Revisions ] Back to Issue ]
Summary 0006586: CPU usage on a multi-sim instance jumps to 99% and stays there. Started noticing this issue about 3/15/2013.
Revision 2013-03-29 01:46 by kenvc
Additional Information Log files attached. The following Info was collected while running r/22454, which was the latest Dev Master as of this moment on 03/29/2013. ODE is the physics engine being used and that log is also attached.

All 8 cores show to be maxed out at almost 100% CPU usage.
The instance with the problem is maxed at 97.67% total CPU time and the other processes are using what little CPU time remains, which makes them have issues too. Memory usage by this instance and others looks completely normal.

Windows has displayed a message that says:
Opensim.32BitLaunch has stopped working

In the details it says:

Description:
  Stopped working

Problem signature:
  Problem Event Name: CLR20r3
  Problem Signature 01: opensim.32bitlaunch.exe
  Problem Signature 02: 1.0.0.0
  Problem Signature 03: 49392088
  Problem Signature 04: mscorlib
  Problem Signature 05: 2.0.0.0
  Problem Signature 06: 4fee7067
  Problem Signature 07: 41c8
  Problem Signature 08: a3
  Problem Signature 09: System.InvalidOperationException
  OS Version: 6.2.9200.2.0.0.400.8
  Locale ID: 1033
  
  
  
  At console, running "scripts stop" from the root sim of the instance ended all scripts in the instance, but had no effect on CPU usage.
  





Revision 2013-03-27 15:55 by kenvc
Additional Information Log file attached.

I tried to TP to a sim in an instance that had just been started and was ready for logins. The TP failed with no movement on the progress bar, so I Cancelled the TP and the browser closed. The CPU usage was found to be at 99%. I forcefully closed the instance with the problem and immediately pulled the attached log. The log doesn't seem to give a clue as to what is causing this.
Revision 2013-03-26 20:27 by kenvc
Additional Information Log file attached.

I started up the instance and after it was completely started and ready I tried to TP to one of the sims in that instance from a different instance. Then the browser crashed and CPU usage went to 100%. I forcefully closed the instance and immediately pulled the attached log.


Copyright © 2000 - 2012 MantisBT Group
Powered by Mantis Bugtracker